Cum ajută scutecele folosite plantele de ghiveci

Problema

  1. Cine creşte (sau a crescut copii în ultimii 10 ani) ştie că, până la vârsta de 2 ani, un copil foloseşte o movilă considerabilă de scutece de unică folosinţă.
  2. Mamele cu conştiinţă eco îşi pun problema poluării, mai ales că în ţara noastră nu există (încă) nici infrastructură, nici mentalitate favorabilă reciclării.
  3. Dar ştiaţi că măcar o parte dintre scutecele folosite pot fi reciclate chiar în gospodărie?

Despre ce este vorba

  1. Scutecele au în compoziţia lor un material absorbant (asemănător siliconului) non-toxic, care are o mare capacitate de absorbţie a lichidelor.
  2. Acest material absorbant poate fi folosit la îmbunătăţirea calităţii substratului plantelor de ghiveci.
  3. Mai exact, acest silicon absoarbe apa în exces, atunci când udăm, urmând să o elibereze lent când umiditatea substratului scade.
  4. Efectul este o considerabilă îmbunătăţire a mediului din ghiveci pentru rădăcinile plantei.

Cum procedăm

  1. În principal, se folosesc scutecele în care doar s-a urinat, însă chiar şi cele în care s-a făcut treaba mare, bine scuturate, pot fi utilizate, mai ales pentru ghivecele ce urmează să stea o perioadă afară.
  2. La transplantarea plantelor de ghiveci, peste stratul de pietriş sau ceramică sfărâmată, se aşază un scutec (ca în imagine) apoi se pune planta şi se completează cu pământ.
  3. O altă modalitate este să colectaţi doar siliconul din scutece, urmând să-l amestecaţi cu substratul (până la 20%) ori să puneţi un strat simplu, de 2-3 degete pe fundul vasului.
Recomandare
  • În cazul în care căutaţi alternative la scutecele de unică folosinţă, vă facem o recomandare: Scutecele.ro.