Cum se îngrijește trandafirul chinezesc
  1. Trandafirul chinezesc adoră lumina puternică, dar feriţi-l de arşiţa amiezei în lunile mai-septembrie.
  2. Dacă aveți posibilitatea, în perioada înfloririi scoateți ghiveciul afară sau expuneți-l într-un loc luminos, bine aerisit, dar nu în calea curenților de aer.
  3. Îl veţi transplanta anual, primăvara, folosind un sol uşor, care să conţină şi pământ de grădină. ATENŢIE, dacă-l puneţi într-un vas prea mare nu face decât frunze!
  4. În perioada înfloririi folosiţi un îngrăşământ pentru plante cu flori. De asemenea, îi vom asigura un aer curat şi îi vom stropi zilnic frunzele. Să ne aducem aminte şi de regula care se aplică la majoritatea florilor: apa le afectează frumuseţea. De aceea, vom evita să le udăm atunci când stropim frunzele.
  5. La temperaturi mai mici de 10ºC, lumină foarte slabă şi umiditate scăzută frunzele se îngălbenesc şi cad. La fel, umiditatea prea mare combinată cu temperaturi scăzute determină căderea bobocilor.
  6. Pentru o înflorire abundentă, vă recomandăm să tăiaţi primăvara devreme rămurişul, păstrând doar doi ochi din fiecare ramură de rangul III.
  7. De asemenea, trebuie să-i aplicaţi tăieri de formare a scheletului, care să confere plantei o formă plăcută, armonioasă.
  8. Se înmulțește prin butaşi, primăvara.
  9. Dacă este atacat de insecte folosiţi un insecticid tolerat, respectând doza prescrisă.

Atenționări și ponturi

  • Pentru a susţine efortul depus de plantă în timpul înfloririi, înlocuiţi 3cm de pământ de la suprafaţa vasului cu pământ amestecat cu gunoi de grajd bine putrezit (de minim doi ani).